Koken met Afval: Trashy Treats in het Theater

Flyer Trashy Treats 14 maart 2013

Vers weggegooide mandarijnen van de markt, bloemkool uit de container van de biologische winkel en saus uit de container van de Albert Heijn. Dat is een aantal van de ingrediënten die ik komende donderdag 14 maart in Leiden zal gebruiken voor een overheerlijk afval-diner.

Voor mij is het theater een ultieme plek om mijn passie voor afval te delen. Nou ja, "passie voor afval"? Ik bedoel te zeggen: ik ben vereerd dat ik in het theater mensen de spiegel mag voorhouden van hoe we met eten omgaan in de wereld; dat we goed eten gewoon weggooien, alleen maar omdat het "een plekje heeft" of omdat het niet meer "verkoopbaar" is.

Het diner is voor de theatervoorstelling Trashy Treats in Theatercafe Scheltema in Leiden. Deze voorstelling heeft als doel om vanuit dans, muziek en theaterwetenschappen tot nieuwe presentatievormen te komen. Erg tof dat ze mij gevraagd hebben om de catering te doen.

Dit is voor mij niet de eerste keer om dit in het theater te mogen doen. In de Appel in Den Haag was ik in 2011 ook onderdeel van een voorstelling. We hadden hierbij een mobiele keuken op het podium staan, van waaruit we het publiek serveerde met heerlijke treats. Dit keer gaan we voor een driegangen-diner.

Comments

Van de afvalbakken van diverse bio-winkels, de dagmarkt, de super en een buurtwinkel presenteren wij vandaag in Leiden in drie gangen:

  • Verse tomatensoep met kikkererwten, koriander en room
  • Versgebakken desem brood met Humus
  • Taboulé met verse munt, gegrilde cherrytomaten en courgette
  • Root Hotsput van diverse knollen en wortelen met rode peper
  • Spiedini Rifiuti van gegrilde groenten en fruit
  • Appel-banaan-sinaasappel-honing-yoghurt taart met slagroom

Het was een superleuke avond! Zie hier een selectie van foto's genomen die avond:
http://dumpsterdam.nl/inhoud/dumpsterdam-kookt-leiden-fotos