Dumpsterdam Catering in Leiden

Het was een fantastische avond in Leiden afgelopen donderdag 14 maart. Het 80-koppige publiek van Theatercafé Scheltema genoot zichtbaar van de voorstelling van de studenten van muziektheater Time, alsook van het eten dat de Dumpsterdam koks Manu en Robin ze voorschotelden. We hadden een heerlijk trash-menu samengesteld van wat we in de afvalbakken van biowinkels, supermarkten en kleine groentewinkels de de dagen ervoor gevonden hadden.

We hadden nog wel wat couscous en kikkererwten erbij gekocht om de maaltijd wat meer volume te geven, en dat ging erg goed samen. De tomatensoep was een prima binnenkomer - en tot die tijd wisten de mensen nog niets van de oorsprong van de ingrediënten. Dat kwam pas bij het opdienen van de hoofdmaaltijd, toen Robin het publiek toesprak en vertelde waar hij het eten vandaan had gehaald: zoals de courgette en cherrytomaat uit de groene afvalbak van de markt, de stoofpot en de spiesen vanuit de biowinkel en de tomaten uit een container om de hoek.

We sloten de maaltijd af met een toetje, een heerlijke en onvervalste dumpstertaart van allerlei fruit dat we gevonden hadden, met wat bloem en griesmeelmeel dat we die ochtend nog bij een Marokkaanse winkel gratis gekregen hadden omdat het over de datum was. En een soya-yoghurt van 4 weken over de datum (en die nog fantastische smaakte) er boven op. Het publiek vond het geweldig. Smaakt naar meer Dumpsterdam catering!