"Ik weiger een consument te zijn"

Artikel in Parool: Profiteren van de wegwerpmaatschappij

Daar kwam dan eindelijk het Parool langs, de Amsterdamse krant, na drie jaar. Eigenlijk wilde ik niet zo graag meedoen met Amsterdamse media, omdat ik geen aandacht wilde voor Casa Robino. Maar omdat ik reeds wist dat het Casa project toch ten einde kwam, leek het me wel een leuk idee om een journalist van het Parool thuis uit te nodigen.

Het heeft een leuk en karakteristiek verhaal opgeleverd. De journalist ging met ons mee de markt op - de Ten Kate markt - en kwam met een aantal leuke citaten. Ze kon met eigen ogen zien (en dat zie je ook op de foto) hoeveel eten daar weggegooid wordt. Echt zo ontzettend veel!

Helaas dat de journaliste niet gebleven was voor het diner. We organiseerden al ruim drie jaar lang elke donderdagavond een diner, waar regelmatig meer dan twintig mensen op af kwamen. Dat waren echte spektakels en dat had nog wel een leuk staartje in haar verhaal kunnen opleveren. Maar blijkbaar had ze al voldoende informatie.

En het was erg leuk trouwens om mezelf geciteerd tegen te komen met: "Ik weiger een consument te zijn". In die tijd kon ik dat makkelijk zeggen: ik leefde letterlijk zonder geld voor een lange periode, ruim een jaar.