Waarom Dumpster Diven?

Wat is een dumpsterdiver? Soms is het makkelijker om een buitenstaander dit uit te laten leggen. "Dat is iemand die het niet zozeer uit financiële overwegingen doet, maar vooral als protest omdat er te fucking veel eten wordt weggepleurd, om compleet debiele redenen."

Nu gaat dit natuurlijk niet op voor elke skipper. Sommigen doen het bijvoorbeeld wel vanwege de financiële noodzaak. Maar toch is dat meestal niet de hoofdreden.

Het gaat in veel gevallen om een protest: als directe actie tegen de voedselverspilling en de cultuur van het weggooien. Een afvalbak ingaan en voedsel of andere bruikbare dingen eruit halen, om deze te gebruiken en weer waarde aan te geven is wel het meest directe wat je kan doen hiertegen.

De buitenstaander refereer overigens naar het artikel "Wennen aan kromme komkommers" in de Groene Amsterdammer van 21 juni 2012 over voedseloverschot en de grote verspilling. In dat artikel kom ik ook aan het woord en het is top om te zien hoe goed de boodschap over is gekomen dankzij dat artikel.